Skip to main content

II Jornada del Pacient Expert

Dimarts passat, 24 de novembre, el Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears (COIBA), amb la col·laboració de diverses associacions de pacients d'Eivissa i Formentera, va organitzar la II Jornada del Pacient Expert. L'esdeveniment es va dur a terme a la seu de la Universitat de les Illes Balears d'Eivissa, encara que també es va poder seguir via streaming a través de la pàgina web del COIBA.

La jornada ha estat de gran utilitat per crear un lloc de trobada entre associacions de pacients i professionals per compartir experiències així com per a portar persones d'altres comunitats que treballen amb aquest programa i donar a conèixer la figura del pacient expert.

El programa de la II Jornada del Pacient Expert va comptar amb les conferencies Escuela de pacientes’, a càrrec del director de la Escuela Andaluza de Salud Pública, Joan Carles March Cerdá; i ‘Experiencia de una enfermera formadora de pacientes expertos’, que va pronunciar la enfermera del Equipo de Atención Primaria de Sant Vicenç dels Horts, paloma Amil.

A més, també es van celebrar dues taules rodones sobre la veu de les associacions de pacients i la comunicació com a eina terapèutica, a més d'un debat en el qual es va discutir sobre si les associacions supleixen les manques del sistema sanitari. En la jornada també hi va participar l'Associació de FM i SFC d'Eivissa i Formentera.

Pot consultar les conferències de la jornada en el següent enllaç